„Masculin” si „feminin” in acelasi spatiu

Cred ca majoritatea dintre noi avem tendinta ca atunci cand intram intr-o incapere decorata in culori pastelate si cu imprimeuri florale sa spunem ca este „prea feminina”. Sau ca atunci cand vedem o canapea imensa de piele sa spunem ca e „foarte masculina”.

Asta nu inseamna ca un decor pastelat va fi apreciat doar de femei, sau ca o piesa de mobilier din piele va fi apreciata doar de barbati. Inseamna ca exista cateva elemente caracteristice fiecaruia dintre cele doua stiluri, si ca fiecare dintre ele ar trebui sa fie echilibrate intr-o mai mica sau mai mare masura.

Stilul romantic este caracterizat de elemente care pot fi considerate „feminine” cum sunt imprimeurile florale, culorile pastelate, tesaturile naturale si delicate, elementele metalice aurii.

Un stil „masculin” va fi caracterizat de folosirea unor materiale mai dure cum sunt lemnul, piatra, caramida. Piesele de mobilier sunt mari si au linii drepte, simple, elementele metalice vor fi de obicei cromate.

Marea provocare apare atunci cand dorim sa imbinam armonios cele doua stiluri, pentru ca si el si ea sa fie multumiti.

Exista doua moduri simple de a obtine un echilibru.

Primul ar fi sa simplificam cat mai mult posibil paleta cromatica. Se aleg maxim doua culori in diferite nuante care vor fi echilibrate cu tonuri neutre.

Al doilea mod este sa aplicam una din regulile folosite in designul interior care spune ca daca 80% din elementele decorative dintr-o incapere sunt in acelasi stil, restul de 20% pot fi intr-un stil total diferit. Se spune ca, de cele mai multe ori, elementele decorative „mai feminine” vor castiga aceasta batalie. 🙂 Dar nu obligatoriu!

Va las sa va inspirati din urmatoarele amenajari:

 

10

2

3

4

5

6

7

8

9

11

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s