Trucuri care fac orice spatiu sa para mai mare

Atunci cand trebuie sa amanajam un spatiu mic ne concentram atat de mult pe functionalitate incat se poate intampla sa uitam de partea estetica. Iata cateva secrete care va vor ajuta sa va amenajati locuinta astfel incat sa fie si practica dar si frumoasa si moderna.

1

sursa foto: fariouscp.com

Folositi culori cat mai deschise atat pe pereti cat si pe podea. Culorile deschise si nuantele neutre vor crea intotdeauna iluzia unui spatiu mai mare. Puteti folosi culori mai intense ca pete de culoare in obiectele decorative.

2

sursa foto: houseandgarden.co.uk

Alegeti covoare si textile in culori uni sau cu imprimeuri mici si discrete. Astfel spatiul va fi mai aerisit si nu va fi aglomerat inutil. Daca folositi dungi veti obtine o camera care va parea mai lunga, dar se recomanda ca dungile sa fie o continuare a razelor de soare care intra pe fereastra.

3

sursa foto: houzz.com

Lasati putin spatiu intre piesele de mobilier si perete pentru a da impresia de spatiu mai amplu. Acelasi efect il veti obtine si daca alegeti canapele si fotolii cu picioare, care nu sunt foarte masive.

4

sursa foto: gisprojects.net

Perdelele vor fi in aceeasi culoare ca si peretii, pentru a nu crea un spatiu fragmentat. Perdelele in culori foarte deschise permit sa treaca mai multa lumina, iar lumina are un rol important atunci cand spatiul este mic. Aveti grija sa le montati cat mai sus, pentru a face ca incaperea sa para mai inalta.

5

sursa foto: sunset.com

Incercati sa evitati aglomerarea mobilierului si a rafturilor cu multe elemente decorative. Acestea pot crea senzatia de dezordine, care este cu atat mai deranjanta cu cat spatiul este mai mic. O idee buna ar fi sa lasati unul sau doua rafturi goale, tocmai pentru a da senzatia de spatiu mai aerisit.

6

sursa foto: decoist.com

Folositi oglinzi in amenajarea voastra. Daca le veti pune pe un perete care primeste multa lumina naturala, senzatia de spatiu marit va fi obtinuta garantat.

7

sursa foto: buzzfeed.com

Montati rafturi cat mai sus, aproape de tavan, pentru a da senzatia de spatiu mai inalt. Acelasi efect il au si rafturile sau bibliotecile montate de jos pana sus, avand grija sa nu fie prea aglomerate sau dezordonate.

8

sursa foto: thisoldhouse.com

Cumparati piese de mobilier multifunctionale, canapele si tabureti cu spatiu de depozitare sau dulapuri cu usi si sertare pentru a evita aspectul dezordonat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s